сите категории
EN

Филм за прозори за автомобил KPAL

ДАТУМ: 2022-06-16

1.Dyed Film

Попозната како „хартија за чај“, која има контрола на отсјајот и одредена функција на топлинска изолација. Главно преку апсорпција на сончевата енергија, а потоа се ослободува однадвор за да ја игра улогата на изолација, како што е бојата на серијата KPAL KB.

 

2.Primary Color Film

Тоа е еден вид безбедносен уред, познат и како филм отпорен на експлозија или диск за кинење. Кога притисокот во контејнерот ќе надмине одредена граница, филмот прво ќе се скрши, со што ќе се намали притисокот во контејнерот и ќе се избегне експлозијата. На пример, филмот за примарна боја од брендот KPAL KP-10 е направен од висока јачина, високо проѕирен ПЕТ полиестер и истиснување на топење на пигмент, биаксијално испружени, бидејќи пигментот е вметнат во сендвич во филмот ПЕТ, може да спречи оксидација и промена на бојата, а неговиот животен век е зголемен. до 8 години.

 

3.Нано керамички топлинско-изолациски филм

Нано керамичкиот филм KPAL е спектрално селективен, кој може селективно да пренесува видлива светлина додека ги филтрира ултравиолетовите и инфрацрвените зраци кои се штетни за човечкото тело, па затоа имагинативно се споредува со „сито“. Затоа имагинативно се споредува со „сито“. На пример, сериите HIRK15, HIR1090, HIR7090 со повеќеслојна нано-керамичка термоизолациона обвивка, високо UV блокирање, висока јасност, низок сјај, без избледување, без оксидација, без пречки со GPS сигналот на мобилниот телефон, ултра долга гаранција, добра експлозија -доказни перформанси, навистина висока топлинска изолација.

 

4.Magnetron Sputtering Metal Film

Исто така познат како чист метален филм. Преку процесот на прскање со магнетрон, металниот слој или керамичките честички се рамномерно распоредени за да ги рефлектираат инфрацрвените зраци, со што се постигнува топлинска изолација. Металот што се користи обично е бакар, не'рѓосувачки челик, легура на никел-хром итн. Бојата на филмот е целосно одредена од металниот состав, а филмот од брендот KAPL има поголема пенетрација на видлива светлина и стапка на топлинска изолација, стабилен метален состав, никогаш не бледнее , и одлична јасност.

 

5.UV400 full UV Protection Skin Care Film

UV400 е прозорска фолија со 100% заштита од надворешни зраци, која се состои од проѕирен заштитен слој на филм, леплив слој осетлив на притисок, леплив слој што апсорбира УВ и слој за обложување отпорен на абење, за висок квалитет, безбедност, здравје и заштита на животната средина. На пример, стапката на блокирање на KPAL UV400-8010 достигнува неверојатни 100%, што може целосно да ги задоволи дневните потреби на сопствениците на автомобили за блокирање на УВ зраците. Дополнително, неговата стапка на пренос на видлива светлина од 72%, не само што целосно ги задоволува барањата на Министерството за јавна безбедност, и само 9% стапка на рефлексија, така што кога се вози против сонцето, никогаш нема да произведе шарен сјај и да влијае на возењето.