сите категории
EN

KPAL New Arrival-Skylight филм

ДАТУМ: 2022-06-17

Филмот Skylight е TPU PPF& филм за изолација на топлина добиени од производот, со UV-блокирање, топлинска изолација, поправка на гребење и други функции, за автомобилот надвор од функционалната заштитна фолија. Неговата функција е 99% блокирање на УВ, 90% блокирање на инфрацрвени зраци, а исто така може да ја ублажи улогата на надворешните сили на подвижниот покрив.

 

Разбирање на неговата функција, тогаш треба да го разбереме и неговиот структурен состав. 

Како PPF, филмот за светларник KPAL има заштитен слој PET, функционална обвивка, основен TPU слој, леплив слој и слој за ослободување. Филмот за покривач има топлинско изолационен слој кој PPF го нема. Бидејќи сегашната технологија не може да го спои топлинско-изолациониот материјал во TPU, слојот за изолација на топлина е генерално помеѓу основата на TPU и функционалната обвивка, или помеѓу основата на TPU и лепливиот слој, или може да биде директно во лепилото. Како професионален бренд PPF, KPAL го зема висококвалитетниот заштитен филм за боја како основа и потоа го додава слојот за изолација од топлина за да ја постигне целта на топлинска изолација.

 

Дали филмот за покривање може да се нанесе на други стаклени делови наместо на филм за изолација од топлина? 

Одговорот е не, природата на филмот на светларникот е невидлив автомобил, ако го залепите на предната страна, бришачот нема да може да го изгребе филмот, а прозорското стакло има проблем што прозорецот не паѓа мазно. па дури и може да го изгори моторот.

 

На што треба да внимаваме кога го залепуваме таванскиот филм? 

Најважно е да изберете филм за покривање со одличен квалитет. Секогаш кога производот е жежок, мора да има производители кои ќе го имитираат. Ако изборот на материјали за изолација е погрешен, ќе се појави феноменот на пржено стакло, а веќе има и љубители на автомобили на кои се соочиле таков проблем. Покрај тоа, неквалитетниот TPU исто така ќе се појави пожолтување, а гумениот слој чиј квалитет не е добар исто така ќе изгледа како да паѓа од гумата. вреди да се проба!