сите категории
EN

Причини и решенија за проѕирната боја на автомобилот, нечистотијата на заштитниот филм

ДАТУМ: 2022-12-28

Новопоставениот проѕирна боја заштитна фолија е бистар и светол, но не треба многу време за да почне да се дамки и да стане мат и досадна. Во таква ситуација, потребно е да се обрне внимание на следните три причини предизвикани од најверојатните!


A. Неправилна конструкција предизвикана од прекумерно истегнување


Кога техничарот го залепи филмотon некои делови од поголемиот лак, цврстината на истегнување е превисока за да предизвика облогата да стане тенка или оштетена, облогата кон надворешната светлина, топлина, ултравиолетово, прашина и други супстанции да се спротивстави значително се намалува, со што станува нем, феномен на извалканост .недефиниран 


Решение

Кога изградбата на големи делови од лакот, како што се браникот, аголот на огледалото и други позиции, не се истегнуваат оштетувања слој, треба да ја задржите површината на филмот и бојата помеѓу целосното подмачкување, така што површината на филмот ќе биде подеднаква сила, да спречи локално прекумерно истегнување што резултира со губење на светлината на површината на мат филм. Ако се појавило локално засипнатост, но тоа е навремено откриено, можеме да го вратиме со печење на пиштолот и загревање со топла вода.


 

 

Забелешка:Облогата не може да се обнови по стврднувањето бидејќи не е откриена и третирана навреме.

 

B. Предизвикани од подлогата и облогата


Некои ПВЦ,TPH материјал од автомобилски филм, со цел да се постигне подобра флексибилност за да се додаде прекумерен пластификатор. Откако пластификаторот ќе се таложи, ќе предизвика појава на мат и валкање. Не само тоа, врнежите од пластификаторот ќе доведат и до паѓање на гумениот слој, офсет печатење на површината на бојата и конечна корозија на бојата на автомобилот.

Во моментов, автомобилската филмска обвивка на пазарот може да се подели на два вида: втора поправка и самопоправка. Сепак, облогата на вториот поправкаTPU е премногу мек, густината на облогата не е доволна, хидрофобноста и отпорноста на дамки се слаби, а површината на TPU ќе стане мат и валкана со текот на времето. Затоа,KPAL го замени со топла поправка TPU со висока отпорност на дамки.

Има некои заштитни фолии за боја за автомобили со цел да се задоволи побарувачката на пазарот на автомобилски филм за осветленост, во облогата во внатрешноста на средството за лекување со висока осветленост. Оваа структура на средство за лекување содржи структура на двојна врска, која има слаба атмосферска отпорност и многу лесно се крши под зрачење на сончевата светлина и ултравиолетовите зраци, што резултира со недоволна густина на облогата за ефективно да се спротивстави на ерозијата на надворешните супстанции, што резултира со појава на засипнатост и засипување.

 

Решение

Тешко е за потрошувачите да избегнуваат да купуваат ПВЦ или TPH материјали од изворот, па затоа треба да изберат редовни марки на поликапролактонски алифатични TPU материјали, што може да ја максимизира заштитата на вашите легитимни права и интереси.


C. Надворешна корозија


Како што се гуано, труп од инсекти, гуми за џвакање, вода за климатизација, црна ламба, кисели дождови и други силни киселински и алкални супстанции, ќе предизвикаат корозија на облогата што резултира со PPF да стане неми и валкан, времето на акумулација е подолго, степенот на корозија е посериозен, оваа ситуација не може да се игнорира.

 


недефиниран 


Решение

Редовното миење и одржување на автомобилите е многу важно! Стап автомобил претпријатие заштитна фолија и не може да биде еднаш засекогаш. Во нормални околности, за да се обезбеди дека автомобилот се мие на секои две недели, одржувањето по половина година, може ефективно да го обезбеди работниот век и целокупните перформанси на невидливата облека, но ако околината на автомобилот е посериозна, зачестеноста на миењето и одржувањето на автомобилот треба да да биде повисоко, така што мембраната на автомобилот е поотпорна на сите видови на суровата средина ерозија.