сите категории
EN

Дали е неопходно да се стави заштитна фолија за нови автомобили?

ДАТУМ: 2022-05-25

Едноставно кажано, во областа на одржување на бојата за автомобили, несомнено е многу важно да се направи добра работа во одржувањето на бојата за автомобили кога се нови автомобили. Откако ќе се изгребе нов автомобил, вредноста на автомобилот значително се намалува. Нанесувањето на обоена заштитна фолија на нов автомобил може во голема мера да ја избегне оваа загуба и да ви донесе поголема удобност.

Прво, филмот за автомобил може да ја подобри приватноста на автомобилот

Филмот за автомобил има добра еднонасочна перспективна функција, преку повеќе физички рефлексии на површината на филмот за да формира одреден дел од надворешната рефлексивност, кога се гледа внатре во автомобилот однадвор, ќе произведе визуелни рефлексии, така што ситуацијата внатре не може да се види јасно, а со тоа да се подобри многу приватноста.

Второ, филмот за автомобил може да ги зголеми безбедносните перформанси на автомобилот

Ако автомобилот се судри, предизвикувајќи скршено стакло на прозорецот, тоа неизбежно ќе ја влоши повредата на луѓето во автомобилот. Заштитната фолија прикачена на прозорецот ќе направи стаклото уште да се прилепува на заштитната фолија во случај на фрагментација, за да се избегнат посериозни жртви предизвикани од распрскување на стаклените парчиња.

Трето, Филмот за автомобил може ефикасно да ја заштити оригиналната боја на автомобилот

Заштитната фолија на автомобилот може ефикасно да спречи мали камења при возење со голема брзина и злонамерно гребење на бојата со клучеви, како и случајно мало триење, не само тоа, може да се спротивстави на оксидацијата што ги блокира ултравиолетовите зраци, киселиот дожд, животинскиот измет и друга ерозија. Ефикасно спречувајте ситни гребаници предизвикани од процесот на миење на автомобили и автоматски поправете ситни гребнатини.

Како новиот автомобил треба да избере заштитна фолија?Ова може да се одлучи според вашите специфични потреби, а различни мембрани имаат и соодветни заштитни способности. На пример, во топлото летно време, ако сакате да го намалите влијанието на отсјајот и да ја подобрите безбедноста при возење, можете да изберете филм за прозори за автомобил со висока топлинска изолација и висока пропустливост на светлина. За да го заштитите вашиот автомобил од гребнатини и судири долги временски периоди, можете да се одлучите за обоена заштитна фолија. Имаме широк спектар на мембрани од кои можете да изберете. На пример: прозорски фолии со различни преноси, заштитни фолии за боја (и на мат и на светли површини) и светли фолии (имаме три бои саѓи и виолетова), ако сакате да ја смените бојата на вашиот автомобил, имаме и разни бои на филмови за промена на бојата.можете да не контактирате доколку ви треба.