сите категории
EN

BMW го претстави првиот „автомобил што ја менува бојата“ во светот, дали е застарено да се инсталира PPF на автомобили?

ДАТУМ: 2022-12-27


На CES 2022, BMW го претстави автомобилот што паѓа во очи --- BMW iX Flow, има кул изглед што само GIF може да го покаже совршено.

 

gif3 


Како постигна толку кул промена на бојата?


 

电子墨水 

 

Технологија „Е-мастило“ - концептниот автомобил BMW iX Flow е покриен со внимателно распоредена проѕирна обвивка од монохроматска хартија E Ink. Течните промени на бојата се овозможени со специјално развиена инклузија на каросеријата која е прецизно прилагодена на силуетата на целосно електричното спортско корисно возило на BMW.

Кога е стимулирана од електрични сигнали, електрофоретската технологија изнесува различни бои на боја на површината. За неколку секунди, надворешноста на автомобилот ги менува боите.

 

l Одржувањето на автомобилот на врвен изглед е најголемиот проблем со шемата

Во реалната животна сцена, неизбежни се гребнатини, оштетувањето од урнатините, киселиот дожд, мртвите лисја, изметот од птичји трупови од инсекти, оксидацијата од УВ корозија. Во исто време, цената на оваа високотехнолошка завршна обвивка и подоцна трошоците за одржување е премногу висока, за сопственикот, применливоста на животната сцена не е силна!

Меѓутоа, за заштита на оригиналната боја за автомобили, во моментов подобро решение е проѕирна боја заштитна фолија.


проѕирна боја заштитна фолија - заштитата на оригиналната боја за автомобил е првиот избор透明PPF成品图 (3)

 

PPF ставете слој од заштитна фолија и носете слој заштитна облека за да ја заштитите бојата на автомобилот и да играте улога во осветлувањето, антифаулирањето и подобрувањето на изгледот на автомобилот.

 

透明PPF成品图 (2) 


Висококвалитетна проѕирна заштитна фолија за автомобилска боја, не само што може целосно да ги блокира сите видови гребнатини, преку греење може да реализира гребнатини за автоматска поправка, потрајни со текот на годините, физичко покривање на површината на бојата на автомобилот, изолација на ултравиолетова светлина, дури и по многу годините на бојата сè уште траат -по малтерисување невидливи боја автомобил палто вкупната осветленост се зголеми за 30%.