сите категории
EN

Дали автомобилот ppf може да се стврдне?

ДАТУМ: 2023-05-23

Како што сите знаеме,PPF филме специјален пластичен филм кој се користи за заштита на автомобилите - ова предизвика недоразбирања за некои луѓе кои не знаат многу:чист градник за автомобил ќе станува сè потешко и потешко за време на употребата. Ова падна во недоразбирање на зацврстеното размислување. Всушност, временскиот отпор назаштитни филмови за автомобилска бојаод различни материјали е различно.Колку е подобра отпорноста на времето, толку е помала веројатноста за стврднување.

 

1.PU полиуретан

предности: силна цврстина

Недостатоци: Лоша отпорност на временските услови, гребнатини не може да се поправат, слаба отпорност на корозија, пожолтување со текот на времето

 

2.ПВЦ поливинил хлорид

Најпримитивниот основен материјал на поливинил хлорид се нарекува ПВЦ, што е поливинил хлорид, а цената на ПВЦ е релативно ниска. Овој вид филм се менува на овој начин. На почетокот беше многу светло, а потоа по околу два месеци почна да дамки или да се појавуваат водени дамки. По околу половина година, филмот почна да пожолтува и тврдо, па дури и пукнатини се појавија на површината на филмот. Конечно, сопственикот не можел повеќе да издржи и почнал да го кине филмот. Страшно.

предности: тврд материјал, силна отпорност на удар, ниска цена

Недостатоци: не може да се спроведе третман со рабови, отстранувањето џвакање е сериозно, гребаниците не можат да се поправат и постепено ќе станат жолти

 

3.TPU Термопластични уретани термопластичен полиуретан

предности: силна отпорност на временски услови, силна цврстина, добра растегливост, отпорност на масло, отпорност на корозија и хемиска отпорност, може да се рециклира, еколошки

Недостатоци: комплексен производствен процес, висока производна цена

 

4. Површинскиот термопластичен полиуретан лансиран од KPAL FILM

предности: На TPU се развиваат облоги со различни својства, а различни невидливи капаци за автомобил со високи перформанси, како што се брза поправка, отпорност на корозија, отпорност на пожолтување и отпорност на дамки, може да се прилагодат според различни потреби, а капаците за автомобили со различни визуелни ефекти исто така може да се прошират . TPU е термопластичен полиуретански еластомер. Поделени на ароматични и алифатични, ароматично пожолтување, брзо стареење, алифатично не-пожолтување, бавно стареење.

Недостатоци: Процесот на производство е комплициран, стапката на принос е ниска, а трошоците за производство се малку поскапи.