сите категории
EN

Можете ли да полирате автомобил со PPF?

ДАТУМ: 2021-11-17


Автоматската поправка на гребнатинки е основниот квалитет на ППФ, но оваа функција ќе се намали. Општо земено, по 2 до 3 години, ефектот ќе станува сè помал и помал. По неколку години, автомобилот има гребнатини и не може да се поправи автоматски.Дали може да се полира?Одговорот е: да!

1. Зошто полирање?

Функцијата на полирање е да се меле слој од површината на материјалот, за да се постигне целта за осветлување и отстранување на трагите. Нормално, кога површината на автомобилот има оксидација, пожолтување, гребнатини итн., таа во основа се обновува по фрлањето. Затоа, кога гребење само-лекување функција на филм за заштита на бојата на автомобилот постепено го губи својот ефект, тоа значи дека облогата стареела, а полирањето е посоодветно во овој момент.

2. Дали има ефект врз полирањето на автомобилската облека?

Што и да е PPF филм или боја за автомобил, полирањето ќе го уништи површинскиот слој и ќе ги направи потенки, бидејќи суштината на полирањето е да се сомеле површинскиот слој. Затоа, полирањето на дресот ќе ја оштети површинската обвивка и ќе изгуби дел од своите функции; затоа, не е препорачливо да се полира филмот кој штотуку е залепен неколку години.

3. Tтој разлика со полирање на автомобилска боја

Двете чист градник за автомобил полирањето и полирањето со боја на автомобилот ќе биде потенко, нонавоз нема ефект врз бојата на автомобилот, што може да ја заштити оригиналната дебелина на оригиналната боја; Полирањето на автомобилската боја не може да се прави бескрајно, а автомобилот е дозволен најмногу во својот животен век Полиран е околу 7 пати, аpff е релативно погуста од бојата на автомобилот, а може дури и да се полира повеќе од десет пати.