сите категории
EN

Обоен TPU филм наспроти ПВЦ филм

ДАТУМ: 2022-10-26


Многу луѓе мислат дека промената на возилото може да се постигне само со боја за прскање. Всушност, главниот начин на промена на бојата на автомобилот е сè уште залепениот филм во боја. А сјајот, перформансите и работата на филмот во боја се далеку подобри од бојата со спреј! Во моментов, постојат две главни шеми за филм за возила: едната е ПВЦ филм во боја, другата е обоена TPU облека.Иако и двајцата можат да ја променат бојата на автомобилот, сепак има голема разликата.


 недефиниран

 

Разлика еден: материјал

Во моментов, главниот тек на обоената облека за автомобили е TPU материјал, а основниот филм во боја е ПВЦ материјал. Само од материјалот, TPU премногу го надминува ПВЦ.

 

Втора разлика: функција

Поради TPU материјалот, TPU филм во боја има отпорност на гребење, поправка, отпорност на корозија, отпорност на пожолтување, отпорност на оксидација и многу други функции; И овие точки се ПВЦ материјал во боја филм нема.


Трета разлика: занает

Обоениот TPU филм и ПВЦ филмот, што се однесува до процесот на производство, воопшто не се со иста големина. Боја TPU филм, подлога, лепило се многу посебни, построги барања за производниот процес; ПВЦ филмот во боја се фокусира само на лепливиот слој, бојата и другите аспекти.

 

Четврта разлика: конструкција

Од тешкотијата и технологијата на изградба, филмот во боја TPU е потежок од ПВЦ филмот, технологијата е посложена.

 

Разлика пет: обезбедување квалитет

Гаранцијата на филмот Color TPU, во моментов генерално повеќе од пет години, десет години гаранција не е невообичаена; ПВЦ филмот обично се гарантира од две до пет години.

 

недефиниран