сите категории
EN

Дали винилот обвива PPF?

ДАТУМ: 2021-11-29

Многу луѓе мислат дека PPF е само проѕирна верзија на винил за завиткување филм. Всушност, тие се сосема различни производи. Накратко, PPF може да ја заштити бојата и автоматски да ги поправи гребаниците. Многу е погодно без промена на возачката дозвола. Thewrap vinylfilm е богат со бои и изгледа многу убаво. И двете имаат предности кои другата страна ги нема. Затоа ни е тешко да избереме. Денес, ќе ги споредам и анализирам за да ви помогнам да ја разберете разликата помеѓу двете.

 

1. цена

PPF: 400-1500 долари;

Завиткајте винил филм: 100-500 долари.

Причината за големата разлика во цената е што материјалот е различен.

Thewrap винил филмот следи светли бои, а неговиот материјал е главно ПВЦ, а најдобриот филм е повеќе од 10,000 долари; додека PPF бараат висока транспарентност, а неговите материјали се PVC и TPU, така што горната граница на цената е релативно висока.

 

2. Естетски впечаток

PPF не ја менува бојата на бојата на автомобилот, таа е многу транспарентна и има два ефекти на светлина и мат, што го прави темпераментот на автомобилот поизвонреден; Винилниот филм за завиткување ја покрива оригиналната боја на бојата на автомобилот, разновидноста е многу богата, а една марка може да има десетици бои за да се истакне уникатна и да покаже извонредна личност.

 

3. Заштитен ефект

PPF е отпорен на гребење. Меѓу нив, материјалот TPU има одличен ефект врз заштитата на бојата и може автоматски да ја поправи површината на мали гребнатини; винилниот филм за завиткување исто така може да спречи гребнатини, но не е толку добар како првиот и нема функција за поправка на гребнатини.