сите категории
EN

Како можам да го исчистам мојот автомобил со PPF?

ДАТУМ: 2021-11-29

PPF е проѕирна заштитна фолија, која ја штити бојата на автомобилот од оштетување и неизбежно ќе дојде во директен контакт со нечистотија, односно, сепак ќе биде валкана. Како проѕирен филм, како треба да се исчисти? Нормално е. Сè уште има некои работи на кои треба да се обрне внимание при миењето на автомобилот.


1. Циклусот на чистење на PPF

Мијте го автомобилот редовно, еднаш неделно. Не треба да биде премногу често. Не го мијте автомобилот во рок од една недела откако ќе го ставите. Нечистотијата може да се избрише со мека ситна крпа и чиста вода;

Корозивната нечистотија (мрсна нечистотија, дамки, птичји измет итн.) треба да се исчисти во рок од 24 часа колку што е можно повеќе, оставајќи ја сама по себе ќе остави траги кои тешко се отстрануваат;

Враќањето во филмска продавница за одржување половина година или една година е всушност темелно чистење на површината на филмот за да се отстранат тврдоглавите дамки кои се акумулираат со текот на времето.

 

2. На што да се внимава при чистење на PPF

Избегнувајте пиштолот за вода директно да го чисти работ, што може да ја намали можноста за искривување на рабовите;

Не користете нечиста вода за чистење;

Не користете киселинско-базни корозивни средства за чистење за чистење.

#автомобил винил#налепница винил#самолеплив винил