сите категории
EN

Како да избегнете инфериорен ПВЦ филм во боја?

ДАТУМ: 2022-11-29


Со држење за да се направи автомобилот поживописна состојба на умот го залепи филмот во боја, но за многу кратко време наиде на проблемот на лупење и избледување. Она што не сте го сфатиле е посериозниот проблем,се наѕира оштетената и излупена боја на оригиналниот автомобил. Следниве совети можат да ве научат брзо да го процените квалитетот на автомобилски винил филм за обвивка.

 

недефиниран 


Боја

Висок квалитетПВЦфилм во боја е полна и еднолична боја, слабиот квалитет е спротивно, а чувството за зрно е силно.


недефиниран 


Чувство на рака

Дебелината и цврстината на основната хартија се директно пропорционални со квалитетот на филм за промена на боја. Површината на филмот на висококвалитетниот филм за промена на бојата е нежна и мазна, дебелината е умерена, работ е уреден и без собирање и не е лесно да се појават набори; И инфериорен филм е многу очигледно грубо чувство, ниска цврстина, браздата не е лесно да се опорави.


Sмил

Ако мирисате на лут мирис што е инфериорен филм, квалитетниот филм во боја често е глобален стандард за заштита на животната средина, мириса лесно и не луто.

 

Лепило за назад

Лепилото на висококвалитетниот филм за промена на бојата е подложен на повеќекратно изложување откако ќе се гарантира цврстината на лепилото, а лепилото на филмот за промена на бојата со слаб квалитет често се откинува по лепење половина година. Лепакот со кој е многу тешко да се справи ќе остане на бојата на автомобилот, а и пред да се откине, тоа е со ветер и сонце, напукната раслојување од џвакање и слично.


Еластичност

Добрата цврстина на филмот во боја, затегнувачката не е лесно да се обезбојува, не е лесно да се скрши, може да игра совршен градежен ефект. Филмот во боја со слаб квалитет е често слаба цврстина, лесен за фрактура и обезбојување во процесот на истегнување.

 

недефиниран