сите категории
EN

Како да се грижите за вашиот автомобил во есен?

ДАТУМ: 2022-11-10


Повторно е есен, време на непредвидливо време, кога не само нашите тела и кожа се ставени на тест од климатските промени, туку и нашите автомобили. Па, како да добиеме целосна грижа за автомобилот за нашиот автомобил на есен?

 

Често чистете го автомобилот

Некои луѓе мислат дека нивниот автомобил воопшто не изгледа валкан и дека нема потреба да го чистат. Не! Во воздухот има многу прашина што не можеме да ја видиме со голо око,некои од нив се корозивни. Кога ќе останат на површината на бојата на автомобилот предолго, тие ќе навлезат во бојата на автомобилот, предизвикувајќи бојата на автомобилот жолта и создавајќи шарени дамки. Затоа, чистотата е многу важна.


 

недефиниран

 

Прво, измијте го телото на автомобилот со пиштол за вода под висок притисок. Ако не ја исчистите ситната прашина на површината на автомобилот, ќе има мали честички прашина што ќе ја изгребат бојата во процесот на чистење подолу.

 

недефиниран

 

Потоа, исчистете го телото на автомобилот со детергент. Некои луѓе за да заштедат проблеми, претпочитаат да земаат детергент за перење за домаќинство за чистење, всушност, овие средства за чистење се алкални - е штетно за бојата на автомобилот. 

 

Нанесете маска за вашиот автомобил 

Во променливите временски услови на есен, во споредба со големата фреквенција на миење автомобили, а„маска за лице“е повеќе не грижете се за одржување. Оваа „маска“ може да се закачи на површината на автомобилот долго време за да се заштити бојата од оштетување.


недефиниран

 

Заштитна фолија за боја KPAL, по можност TPU материјал во комбинација со високо-технолошка обвивка на површината, може цврсто да се намести на површината на автомобилот -- не само за да се спротивстави на придвижување на честички од чакал предизвикани од гребнатини на бојата на автомобилот, туку и ефикасно да се спречи корозија од хемиска агресија.

 

недефиниран

 

А со оваа „маска“ потешко се лепи прашината на бојата, што го олеснува миењето на автомобилот дома. Оваа есен направете длабоко одржување на вашиот автомобил!