сите категории
EN

Како да изберете филм за заштита на боја за вашиот автомобил?

ДАТУМ: 2022-01-07

Сопствениците на автомобили се многу јасни дека автомобилот што работи на патот е неизбежен ќе биде подложен на напад од надворешниот свет. На пример, птичји измет, песок, кисел дожд, гранки, напад на возачот-почетник итн. Откако ќе се сретнат со овие напади, бојата на автомобилот може да се изгребе, а потоа ppf може да игра максимална заштитна боја.

 

Следниве фактори треба да се земат предвид пред да се купи ppf филм за автомобил:

1. Буџет за купување - одреди го опсегот за купување

Буџетот е првото нешто што треба да се определи, а се утврдува дека буџетот ќе знае да го избере опсегот за купување.

 

2. Идентификувајте го брендот - утврдете го критериумот за купување

На пазарот има многу марки PPF, но не вреди да се купат сите брендови. Идентификувањето на брендовите е многу важен дел, бидејќи производителите на брендови ќе обезбедат многу важни услуги со додадена вредност на постпродажбата и гаранцијата.

 

3. Изберете Материјал - Одреди квалитет

Различни материјали од PPF се различни. Земете ПВЦ материјал на пример, овој материјал во основа не може да се обложи, не само мирис, туку и многу тенок.

За материјалот: PPF на пазарот во основа е поделен на три, првиот е ПВЦ материјалот, кој е тврд и лесен за рушење. Вториот е TPU, а исто така е материјал на мејнстримот и е помек, флексибилноста е подобра и времето е подолго. Третиот е TPU + слој, материјал кој е надграден на TPU, што значително ја подобрува отпорноста на гребење.

Затоа, во купениот материјал, се препорачува да изберете TPU или TPU + слој.

Како да се идентификува дека материјалот е ПВЦ или ТПУ?

Многу едноставно, исечете мало парче ppf, земете запалка и изгорете, лутиот мирис е PVC, мирисот е мал или без мирис е TPU. Покрај тоа, можно е да се користи и ноктот за стругање, а TPU е тој што може да се обнови. Закрепнувањето е ПВЦ.

 

4. Дали брендот има посебен филм за сечење податоци?

Марката со податоци за специјална намена е дефинитивно подобра од брендот на вештачка компресија. На крајот на краиштата, компјутерот е прилагоден на подобро.

Значи, возачите не обрнуваат внимание само на цената, бидејќи купувањето на лоша не е заштитна за бојата на автомобилот, обратно ќе биде штетно.