сите категории
EN

Како да се справите со случајот на проѕирен PPF филм лево печатење со лепак?

ДАТУМ: 2022-11-16


Отстранувањето на невидливата облека секогаш ќе остави офсет, што секогаш ги вознемирува сопствениците на автомобили - иако ги знаат причините за офсет, но се чини дека како да се справи со ситуацијата на лепак за нив поитно.

 

Техника на солза филм

Оваа ситуација само треба да спреј отстранувачот на крпа бришам може ефикасно да се отстрани. Еве на пријателите техничари да споделат совет: кога ќе го раскинете филмот, погрижете се филмот и бојата на автомобилот Агол < 45°, доколку е потребно, можете да истурите малку топла вода за да помогнете во омекнување на лепливиот слој, така што филмот ќе биде повеќе мазен и не е лесно да се остави лепак на бојата на автомобилот.


недефиниран

 

Конструктивни методи

Ако се користи погрешен растворувач при монтирање или ако површината на бојата не се исчисти пред лепењето предизвикано од лепилото - ако само за локално мало лепило, методот на обработка е ист како погоре. Ако има голема површина на задржување на лепак, методот на третман е детално опишан подолу.

 

Сиромашните лепак предизвикани

Специјалниот лепак за филм за автомобили ги има предностите на нискиот почетен вискозитет, нема траги во прилагодувањето на конструкцијата, а откако филмот целосно ќе се исуши, ќе одржи умерен вискозитет, така што бојата на автомобилот и автомобилската облека можат тесно да се наместат. Затоа, фабриката за обложување треба да избере висококвалитетен лепак што е потврден од пазарот и развиен за филм за автомобили TPU за да се намали или избегне можноста за кинење на филмот и задржување на лепилото.

 

Неправилен сооднос на лепак

Практиката откри дека: во областа за офсет печатење вода топла вода за омекнување на преостанатиот лепак, а потоа прскајте соларен филмaСредство за отстранување на изиви или средство за чистење катран, и внимателно мачкање брашно со ракавици и полека триење, е посигурен начин за отстранување, кога ќе заврши отстранувањето на преостанатиот лепак, а потоа може да се направи третман за намалување на полирањето. Во моментов, на пазарот има специјален отстранувач на лепак за маска за лак, но според фактичката работа, откриено е дека ефектот на отстранувачот на лепак со блага формула е слаб, а корозивниот ефект е премногу силен, што може да предизвика оштетување до оригиналната боја.


недефиниран