сите категории
EN

Како да се справите со пожолтениот PPF?

ДАТУМ: 2022-12-19


За „псевдо-пожолтување“ предизвикано од прицврстување на дамки:

Некое пожолтување е поради прашина, дамките паднати на каросеријата на автомобилот не се исчистија навреме. Поради оваа причина за пожолтување, може да се користи неутрален отстранувач на дамки без абразив за темелно чистење на возилото за да се обиде да го отстрани. Не полирајте освен ако е потребно, бидејќи полирањето може да ја оштети оригиналната заштитна обвивка и да предизвика нови проблеми. Псевдо-пожолтувањето обично е локално пожолтување, но ако прашината и дамката целосно навлезат во TPU подлогата, постои можност да не се отстрани.

 

За пожолтување предизвикано од лепак за подлогата:

Пожолтувањето предизвикано од неправилниот избор на TPU подлогата и лепилото е генерално пожолтување на голема површина, што е неповратно. Се предлага продавницата да преговара со сопственикот за да се отстранат репастите што е можно поскоро.

Овде треба да се нагласи дека пожолтувањето на TPU подлогата, облогата или лажно пожолтувањето предизвикано од дамки од прашина, најмногу може да доведе до последица на кинење и залепување на филмот, но пожолтувањето на лепилото има поголем ризик, а хемиската реакција помеѓу лепилото а автомобилската боја има можност да ја оштети автомобилската боја.

 

Како да избегнете проѕирно пожолтување на PPF?

Пожолтувањето е природен физички феномен. Под дејство на времето, невозможно е PPF да не пожолти целосно. Затоа, овде разговараме само како да го контролираме индексот на пожолтување на проѕирниот PPF во рамките на индустриското стандардно ниво 2 (мала промена на бојата):

Како прво, за PPF направени од PVC, TPH и ароматични TPU материјали, пожолтувањето е во основа неизбежно и обично се случува во рок од 6 месеци до 2 години.Треба да се претпочитаат алифатични TPU материјали за да се избегне пожолтување на подлогата.Забележете дека брзината на пожолтување на алифатични TPU материјали од различни марки е исто така различна, што бара фабриката за леење и фабриката за обложување внимателно да ги одберат честичките на подлогата според минатото искуство во индустријата.

Изборот на PPF лепак има голема ексклузивност. Фабриките за премачкување треба да ги изберат марките и брендовите на лепилото кои се целосно тестирани и сертифицирани од пазарот и да внимаваат да користат некои марки на лепила кои не се строго тестирани и потврдени од пазарот.

Добрите навики на автомобилот се исто така многу важни.Се препорачува сопственикот на автомобилот да го пере автомобилот најмалку еднаш на секои две недели и да оди во продавница на секои шест месеци за да ја одржува заштитната фолија на бојата на автомобилот. Ова може колку што е можно да се избегне продирање на длабочината на површинската дамка во подлогата, што резултира со „лажно жолта“ до „вистинска жолта“.