сите категории
EN

Како сами да инсталирате заштитна фолија за боја?

ДАТУМ: 2023-01-30


Во овој текст, KPAL ќе ви го прикаже процесот на ППФ инсталација, што е многу долга и сложена процедура и ќе се разликува кај секој автомобил бидејќи секој панел е различен. 

Отстранете ја значката


недефиниран 


Причината за отстранување на значката е затоа што можете да го избришете амблемот од софтверот и да го завиткате филмот зад него, а нема да имате отсечена линија што се врти околу него - - само оставете чиста завршница!

 

Алхол бришење

Користете алкохол за да го исчистите телото целосно и не ги испуштајте празнините, ова е за да спречите остатоци од глина.


Програмски клип


недефиниран

 

Откако ќе заврши чистењето, можеме да почнеме да ја уредуваме шемата со сечење филм програма,а потоа уредете ги додатоците. Можете да ги оставите деловите што ви се потребни во програмата и да ги избришете деловите што не треба да ги инсталирате. И потоа исечете го скришното ppf на плотерот - во исто време, мора да се осигура дека мембраната е апсолутно чиста.


Како да се аплицира

Многу прскајте гел на слојот за лепак за да се осигура дека PPF нема да се залепи цврсто за бојата на автомобилот веднаш.


претходно исечени ppf

 

Следно, поставете го филмот на делот од кој сакате да започнете и погрижете се рабовите на филмот да се усогласат со празнината на телото на автомобилот.

Користете стругалка за да го исцедите гелот од средината до работ--ова е за да се осигура дека може цврсто да се закачи на каросеријата на автомобилот за ефикасно да ја заштити бојата на автомобилот.

Ако има отстапување во положбата, можете нежно излупете го филмот назад, и продолжете да прскате гел на слојот за лепило за повторно да го инсталирате.


Повторно проверете

Проверете го вашиот автомобил повеќе пати по завиткување на аглите- дали нечистотијата влезе / дали пропушти дел / дали ја врати значката?

 

Откако ќе ги завршите горенаведените чекори, можете повторно да добиете сосема нов автомобил! Се надеваме дека овој текст ќе им помогне на некои инсталатери таму! Ако имате какви било прашања, можете да Кликни тукада оставите барање до КПАЛ!