сите категории
EN

Дали е неопходен филм за прозори на автомобилот?

ДАТУМ: 2022-06-02

Многу сопственици на автомобили сакаат да ги украсуваат своите автомобили откако ќе ги купат, вклучувајќи патосници, перничиња, рекордери за автомобили, облека за автомобил, филм за автомобил и така натаму. Во последниве години, филмот за прозорци е многу жежок, повеќето луѓе ќе ги снимаат прозорците и предните и задните шофершајбни на нивните возила, а продавниците за убавина на некои автомобили ќе понудат филмска услуга кога ќе купат нов автомобил. Па која е улогата на филмот за прозорците? Дали треба да ставам филм на прозорците на мојот автомобил? Разбирам откако веќе не се заплетка.

 

ФУНКЦИЈА НА НИЕЊЕ:

1.Блокирање на УВ зраците

За повеќето луѓе, најголемата употреба на филмот за прозорците на автомобилот е веројатно блокадата на УВ зраците, што е и причината зошто големите продавници за козметика за автомобили најмногу им кажуваат на луѓето кога продаваат филмски услуги. Според истражувањата и тестовите спроведени од големите сточари, стаклото на автомобилот и предните и задните шофершајбни можат ефективно да се блокираат од УВ зраците (забележете дека се работи за УВ зраци, а не дека е блокиран од намалување на светлината) по нанесувањето на филмот. УВ блокирањето може да ги заштити патниците во автомобилот од сонце, особено во жешкото лето кога сонцето е многу силно, филмот може ефикасно да блокира дел од видливата светлина и УВ заштитата на возилото, а исто така може да игра улога во намалувањето на автомобилот температура.

 

2. Доказ за експлозија

Стаклото на Мосткар е калено стакло, откако ќе се судри, целото парче ќе се распука на парчиња. Во овој случај, ако има луѓе во автомобилот, тоа ќе биде многу опасно, ако стаклото на прозорецот е филм може во голема мера да ја намали моќта на убивање на скршеното стакло. Најтипично е скршеното стакло на филмот е од пукање на решетката, и не е цело скршено. Може ефикасно да го спречи скршеното стакло од прскање и повреди на луѓето и да ги заштити патниците во автомобилот од повреда.

 

3. Подобрување на приватноста

Некои темни обоени фолии за прозорците на автомобилот имаат очигледна карактеристика, а тоа е еднонасочната провидна функција. Тешко е да се видат спецификите на внатрешноста на автомобилот однадвор, додека внатрешноста на автомобилот може јасно да се набљудува однадвор. Темниот филм на стаклата на автомобилот може да ја подобри приватноста, што е една од главните причини зошто многу луѓе избираат да аплицираат, а исто така може да има ефект и да спречи кражба. Темниот филм може да ја намали брзината на пренос на светлина на стаклото и да влијае на линијата на видот. Темниот филм навистина има предност во однос на светлосниот филм во подобрувањето на приватноста на автомобилот, но има и голем недостаток. Темниот филм на прозорците на автомобилот може да ја намали стапката на пренос на светлина на стаклото, што влијае на линијата на видот. Во темни средини како ноќно возење или дождливи денови, во комбинација со ефектот на црниот филм на прозорците, на возачот му станува тешко да ги набљудува левата и десната страна и ретровизорот. Затоа, на некои места, од сопствениците на автомобили се бара да остават дел од просторот во прозорецот на триаголникот доколку имаат темен филм, за да можат лесно да го набљудуваат ретровизорот и левата и десната страна.

Така, се чини дека за филмот на прозорецот на возилото е неопходен, филмот не само што може да ја блокира УВ светлината против отсјај, да ја намали температурата во внатрешноста на автомобилот, а исто така може да направи возило отпорно на експлозија; спречи ненадејно пукање на стаклото на автомобилот за да не им наштети на патниците во автомобилот. И во моделот на автомобилот за да се подобри приватноста на возилото во исто време, треба да размислиме за изборот на филм за прашањето за добар пренос на светлина, бидејќи приватноста на возилото е секундарна, мора да се осигура дека безбедноста е најважна.