сите категории
EN

Дали ppf вреди?

ДАТУМ: 2023-05-30


Повеќе вреди да се закачи pff на нови автомобили, особено за поскапи автомобили. 

Нанесување заштитна фолија за боја на автомобилотможе ефикасно да ја подобри стапката на задржување на вредноста на автомобилот и да ја заштити оригиналната боја. Во споредба со другите производи за убавина на автомобилот, како што се цената и гарантниот период на кристалното обложување и облогата, сепак е вреден избор да се залепиk автомобил ppf.

 

недефиниран 

 

Примена на филм за заштита на бојата на автомобилот може ефикасно да ја подобри осветленоста на површината на бојата на автомобилот. ppf слојот може да го подобри сјајот и осветленоста на бојата на автомобилот, правејќи ја површината на автомобилот пополна и сјајна.

 

Примена на ppf филм може да спречи гребење на бојата на автомобилот. Невидливиот автомобилски филм може ефикасно да ја заштити бојата на автомобилот од гребнатини, абење и удари и да ги намали трошоците за одржување на возилото. Ако прајмерот е изгребан, невидливиот капак на автомобилот нема да може да го заштити.

 

недефиниран 

 

Лепење автомобил ppf може да го намали бројот на секојдневно чистење. Инсталирањето на заштитна фолија за боја за автомобил може да го намали загадувањето на возилото при секојдневно возење, а со тоа да го намали бројот на чистење.

 

Инсталирање на парче од cградник во автомобил на вашиот автомобил може да ја заштити бојата од избледување. Невидливиот капак на автомобилот може долго време да ја заштити автомобилската боја на возилото, што го прави лесно да се избледи.

 

Многумина мислат дека не вреди да се трошат толку пари автомобил ppf филм, но вистинските мали гребнатини на патот ја одразуваат вредноста на филмот на автомобилот. Најмалку неколку пати годишно, автомобилот може да се пере и депилира помалку пати, а нема потреба од кристално обложување, полирање и полирање за отстранување на везените точки. На крајот на краиштата, кристалното обложување само ја подобрува осветленоста на површината на бојата и ја спречува оксидацијата на бојата на автомобилот. Обично, тоа се прави еднаш годишно, а цената е исто така висока.

 

Ако вашиот автомобил е паркиран на отворено подолго време или ако се вози на пат со лоши услови на патот, сепак е потребно да го поставите. Исто така е безгрижен и без проблеми за гребнатини и миење на автомобили.