сите категории
EN

пожолтување на заштитниот филм за боја

ДАТУМ: 2023-03-21

недефиниран

на чист градник за автомобил, проблемот со пожолтувањето е како човечкото стареење. По долго време користење ќе старее и ќе пожолте со ерозија на оксидација и ултравиолетови зраци. Но, проблемот е во тоа што некои филм за заштита на боја може да трае десет години без пожолтување, додека некои ppf fилм пожолтуваат и стареат по една или две години употреба. 

Што е проблемот?

Што се однесува до моменталната пазарна средина, главната разлика е во материјалот. Оние ppf слој кои се стари помалку од една или две години најчесто се направени од ПВЦ материјал. Суровината е евтина, а профитната маржа е релативно голема. ПВЦ материјалот се потпира само на цврстината за да се спротивстави на надворешните оштетувања на оригиналниот автомобил. Оштетувањето на бојата нема многу влијание на отпорот на пожолтување, па на филм за заштита на автомобилот брзо ќе пожолти.

недефиниран

Брзината на пожолтување на капакот на автомобилот TPU ќе биде малку помала, бидејќи има одредени перформанси против пожолтување, но сепак ќе изгледа пожолтено по околу три години користење. Исто како и луѓето, ако сакате да се спротивставите на стареењето, мора да преземете повеќе мерки. Општо земено, Серија KPAL PLUSppf обвивка што може да гарантира дека нема пожолтување десет години, користете слој технологија за обложување врз основа на материјал TPU, така што капаците на автомобилот имаат долготрајна функција против пожолтување.

недефиниран