сите категории
EN

Разликата помеѓу механизирано и рачно сечење филм

ДАТУМ: 2022-11-28


Со растот на индустријата за заштитни филмови за лак и популарноста на високопрецизната 3D технологија, во минатото, потребни се 1 месец за учење, вешти најмалку 1 година [сечење филм за автомобил] технологија, сега има поефикасна и поудобна начин -специјален филм за сечење машина за автомобили.

Значи, кои се разликите помеѓу рачното сечење и машинското сечење?


Рачно сечење 

Изберете го методот на изградба на рачно сечење. Филмските работници можат да го проценат резервираниот дел од филмот за автомобилот според фактичката ситуација и флексибилно да ја исечат обработката за да постигнат цврст и совршен ефект на обвиткување на рабовите и аглите. Затоа, рачното сечење е дел од работниците соочени со неизвесни фактори, повеќе веруваат во искуството и чувството на изборот.


недефиниран 

Времето на изградба на рачно сечење филм и ламинирање за автомобил е околу 10-12 часа и околу 13.5 метри материјали се потребни. 

 

Машинско сечење

 „Целосно избегнувајте го ризикот од сечење и расклопување на возилото“.Еден автомобил има безброј рабовите и линиите и конструкцијата заштитна фолија со боја, барем треба да се премести 300 нож над бојата и да се отстрани ЛОГОТО, рачката на вратата, опашката и другите делови, која било од овие врски изгледа како несреќа, ќе стане голема несреќа ! Методот на „сечење пред лепење“ може целосно да го избегне ризикот од сечење и расклопување.


недефиниран 

Времето на изградба на сечење филм и ламинирање за возило со користење на софтвер е околу 8-10 часа, а потребни се околу 11 метри материјали.