сите категории
EN

Трендот на филм во боја: TPU постепено ќе го замени ПВЦ

ДАТУМ: 2022-10-20


Беспрекорната завршна обработка со висок сјај ќе направи сопственикот да се чувствува горд на својот автомобил. Повеќето автомобилски марки нудатППФкако опција за нови автомобили. Резервниот пазар нуди и многу решенија за заштита на површината, од термопластични полиуретански (TPU) и поливинил хлоридни (PVC) филмови до керамички облоги

 

недефиниран

 

Во моментов, постојат TPU материјал за промена на бојата на облеката на пазарот, има и студена боја на ПВЦ филми супер перформансите на TPU облеката, навистина постигнуваат 1+1>2. Сепак, во моментов, пазарот на TPU во боја не е многу, главно затоа што цената на TPU е премногу висока. во исто време, TPU автомобил филм е главно транспарентен, производство боја бизнис помалку.

 

недефиниран


PPF боја заштитна фолија за боја направена од TPU материјал, различен од традиционалниот ПВЦ филм во боја, овој производ за облека за автомобил со две функции и заштита на боја и боја за автомобили, во исто време има неспоредлив работен век на ПВЦ филм во боја, неговата функција за самолекување е многу помала од ПВЦ филм во боја.

 

недефиниран


на изглед заштитниот филм со боја во боја не само што ќе ја заштитува телото туку и ќе донесе големо задоволство досопственик на автомобил да се грижи за автомобилот да обезбеди повеќе од еден избор.