сите категории
EN

Зошто оставате отпечатоци од лепак кога ја откинувате проѕирната заштитна фолија за боја на автомобилот?

ДАТУМ: 2022-11-15


По отстранувањето на невидливата облека за автомобилот, беше откриено дека бојата на возилото има слој од остатоци од лепак, некои се чувствуваат лепливи, некои се стврднале без вискозност - - таква ситуација се случува, тоа значи дека вашиот невидлив автомобил филм лево лепак. Па, зошто невидливиот автомобилски капут остава лепак?

 

Неправилна техника на солзавец

Ако се искине филмот, во бојата на автомобилот дел или агол малку лево, тогаш оваа ситуација не треба да се грижите, во основа поради техниката на солзавец на техничарите и причините од аголот, што резултира со чист градник за автомобил слој на лепак и триење на бојата малку од лепилото - ова нема никаква врска со квалитетот на автомобилот.

 

недефиниран

 

Неправилни методи на градба 

Ако во филмот се користи погрешен растворувач, што резултира со хемиска реакција помеѓу растворувачот и лепилото, тоа исто така ќе доведе до локално или целокупно задржување на лепак. Или бојата пред да не се исчисти филмот, како што се смола или климатска вода и други видови остатоци и хемиска реакција на лепак, исто така ќе предизвикаат оставање на лепак.


Сиромашните лепак предизвикани

Акоppf обвивка, употребата на инфериорен лепак или не за насочно истражување и развој на специјален лепак за обложување на автомобилот, лепилото слој поради слабата стабилност и отпорноста на временските услови лесно се оксидира и се влошува, обликот на лепилото и силата на лепилото лесно се развиваат со текот на времето - како што се стврднувањето на гумениот слој и бојата на автомобилот заедно, и на крајот доведува до лепак за солза, па дури и оштетување на бојата на автомобилот со сериозни последици.

 

недефиниран

 

Неправилен сооднос на glue

Ако лепилото што го користи производителот е бренд и модел проверен од пазарот, но сепак има голема површина на лепак, причината се смета за неправилен сооднос на лепилото во фабриката за обложување.

 

недефиниран 


Кога силата на лепење на лепилото и подлогата е помала од силата на лепење на лепилото и финишот, тоа исто така ќе предизвика голема површина на задржување на лепилото.