сите категории
EN

Зошто автомобилот PPF пожолтува (2)?

ДАТУМ: 2022-12-16


Автомобил PPF жолтаИНГ, се однесува на проѕирниот PPF филм изложен на природна светлина, ултравиолетова, топлина, кислород, хемиска ерозија, вода и така натаму на животната средина, како и неправилен производствен процес предизвикан од феноменот жолта боја на автомобилот.

Втората можност за проѕирно PPF пожолтување: лепак

Лепилото наППФима силна ексклузивност и треба да се користи лепилото специјално развиено за автомобилска боја и TPU подлога. Бојата на лепилото треба да биде проѕирна, со стабилна атмосферска отпорност и не е лесно да се реагира со автомобилска боја и TPU подлога. Лепилото за развој што не е насочено никогаш не може да се користи како заштитна фолија на автомобилот. Кога реагира со автомобилска боја и TPU подлога, многу е лесно да се предизвика пожолтување на TPU. Ако навлезе во TPU подлогата, ќе се појават неповратни резултати.

 

微 信 图片 _202212131713461 


Помала можност за пожолтување: премачкување

TPU облогата се однесува на слој од проѕирен материјал нанесен на површината на TPU подлогата за подобрување на перформансите начист градник за автомобил, така што заштитната фолија на автомобилот може ефикасно да се справи со сложената клима и животната средина во природата. При секојдневна употреба на возилото, нечистотијата како прашина, дожд, птичји измет, железен прав и така натаму се прилепуваат на површината на филмот и навлегуваат во TPU подлогата под дејство на времето, што ќе ја направи површината на филмот рапава и ќе го изгуби сјајот. и исто така претставува состојба на пожолтување од голо око, но всушност, оваа ситуација е главно псевдо пожолтување, а не директно предизвикана од облогата.