Të gjitha kategoritë
EN

Si të ruani filmin e mbështjelljes së makinës?

DATA: 2022-06-08

Qoftë PPF apo mbështjellës vinyl, nëse doni të ruani shkëlqimin dhe vlerën e tij të lartë, duhet të ruani dhe riparoni edhe bojën e makinës, KPAL ju tregon se nga cilat aspekte duhet t'i kushtoni vëmendje.

 

Çfarë duhet t'i kushtoj vëmendje?

1. Fillimisht pas përfundimit të konstruksionit ngjitja e filmit është e ulët, veçanërisht pjesa e skajit. Do të ketë mundësinë e flluskave ose flluskave të mëvonshme, që është një fenomen normal dhe mund të zhduket natyrshëm pas 10-20 ditësh, ose mund të ktheheni në dyqan për trajtim ose konsultim për trajtim në kohë.

2. Lani makinën pasi filmi të jetë tharë (rreth 7 ditë), mos e spërkatni me pistoletë me ujë në shtresën e filmit dhe bojës së makinës.

3. Shmangni përdorimin e artikujve me ngjitës dhe të tillë që të ngjiten në sipërfaqen e filmit.

4. Shmangni përdorimin e mjeteve të pastrimit që mund të dëmtojnë sipërfaqen e filmit. Mos përdorni furça, gërryes ose sfungjerë me gërryes për të pastruar sipërfaqen e filmit. Përdorni një leckë të butë dhe të lagur për të fshirë sipërfaqen e filmit me ujë dhe nëse përdoret pastrues, përdorni një pastrues neutral për ta pastruar atë.

 

Metodat e përdorimit të përditshëm

Për ta mbajtur sipërfaqen e filmit të shndritshëm si të re dhe për të zgjatur jetën e shërbimit, ju lutemi trajtoni me kohë situatat e mëposhtme.

1.Lani makinën në kohë pas vozitjes në distanca të gjata me shpejtësi të madhe, përndryshe do të ketë një numër të madh të trupave të insekteve që ngjiten në sipërfaqen e filmit, gjë që nuk është e lehtë për t'u pastruar.

2.Mos parkoni nën pemë për një kohë të gjatë, përndryshe do të ketë shumë jashtëqitje zogjsh dhe ngjitës insektesh që do të ngjiten në sipërfaqen e filmit, gjë që do të përkeqësojë dëmtimin e strukturës së filmit.

3.Mos parkoni për një kohë të gjatë nën ventilatorin e shkarkimit të kapuçit, përndryshe në sipërfaqen e membranës do të grumbullohen shumë njolla vaji, të cilat nuk pastrohen lehtë.

4.Mos parkoni në pikën e daljes së ajrit të kondicionuar për një kohë të gjatë, përndryshe uji gërryes i ajrit të kondicionuar do të shkatërrojë strukturën e membranës.

5.Lani makinën në kohë pas shiut, përndryshe acidi i fortë në shi do të përkeqësojë erozionin e sipërfaqes së membranës nën diell.

 

A mund ta lëmoj dhe depiloj filmin e makinës sime?

Përveç filmit mat, filmat e tjerë mund të kujdesen si makinë normale. Nuk ka nevojë të kryhet vulosje dhe lyerje e projektit, përderisa depilimi mund të arrijë një efekt shumë të mirë të ndritshëm të pasqyrës. Megjithatë, nuk rekomandohet lustrimi shumë shpesh.