Të gjitha kategoritë
EN

Shkaqet dhe zgjidhjet e ndotjes dhe zbehjes së filmit mbrojtës të bojës së makinës transparente

DATA: 2022-12-28

I sapo instaluar film mbrojtës me bojë të pastër is clear and bright, but it doesn't take long for it to start to stain and become matte and dull. In such a situation, it is necessary to pay attention to the following three reasons caused by the most likely!


A. Ndërtimi i gabuar i shkaktuar nga shtrirja e tepërt


Kur tekniku ngjit filminoNë disa pjesë të harkut më të madh, forca në tërheqje është shumë e lartë për të bërë që veshja të bëhet e hollë ose e dëmtuar, veshja ndaj dritës së jashtme, nxehtësisë, ultravjollcës, pluhurit dhe substancave të tjera për t'i rezistuar reduktohet në masë të madhe, duke u bërë kështu memec, fenomen ndotës .padefinuar 


Zgjidhje

Kur ndërtimi i pjesëve të mëdha të harkut, të tilla si parakolp, këndi i pasqyrës dhe pozicionet e tjera, nuk e tejkalon dëmtimin e veshjes, duhet të mbajë sipërfaqen e filmit dhe bojë midis vajosjes së plotë, në mënyrë që sipërfaqja e filmit të ketë forcë uniforme, parandaloni shtrirjen e tepërt lokale që rezulton në humbjen e dritës në sipërfaqen e filmit mat. Nëse ka ndodhur ngjirurit e zërit lokal, por zbulohet në kohën e duhur, mund ta rivendosim duke e pjekur armën dhe duke e ngrohur me ujë të nxehtë.padefinuar 

 

Shënim:Veshja nuk mund të rikuperohet pas pjekjes sepse nuk zbulohet dhe trajtohet në kohë.

 

B. Shkaktuar nga nënshtresa dhe veshja


Some PVC,TPH material of car film, in order to pursue better flexibility to add excessive plasticizer. Once the plasticizer is precipitated, it will cause matte and fouling phenomenon. Not only that, the plasticizer precipitation will also lead to the rubber layer falling off, the offset printing on the paint surface, and the final corrosion of the car paint.

At present, the car film coating on the market can be divided into two kinds: second repair and self-repair. However, the coating of second repairTPU is too soft, the coating density is not enough, the hydrophobicity and the stain resistance are poor, and the surface ofTPU do të bëhet mat dhe i ndotur me kalimin e kohës. Prandaj,KPAL has replaced it with the hot repair TPU with high stain resistance.

Ekzistojnë disa filma mbrojtës të bojës së makinave për të përmbushur kërkesën e tregut të filmit të makinës për shkëlqim, në shtresën brenda agjentit shërues me shkëlqim të lartë. Kjo strukturë e agjentit kurues përmban strukturë lidhjeje të dyfishtë, e cila ka rezistencë të dobët ndaj motit dhe është shumë e lehtë për t'u thyer nën rrezatim të diellit dhe rrezet ultravjollcë, duke rezultuar në densitet të pamjaftueshëm të veshjes për t'i rezistuar efektivisht erozionit të substancave të jashtme, duke rezultuar në ngjirjen e zërit dhe fenomenin e ndotjes.

 

Zgjidhje

Është e vështirë për konsumatorët të shmangin blerjen e materialeve PVC ose TPH nga burimi, kështu që ata duhet të zgjedhin markat e rregullta të materialeve TPU alifatike polikaprolaktone, të cilat mund të maksimizojnë mbrojtjen e të drejtave dhe interesave tuaja legjitime.


C. Korrozioni i jashtëm


Të tilla si guano, kufoma e insekteve, çamçakëz, uji i ajrit të kondicionuar, llamba e zezë, shiu acid dhe substanca të tjera të forta acide dhe alkaline, do të shkaktojnë korrozion të veshjes duke rezultuar në PPF të bëhet memece dhe pis, koha e akumulimit është më e gjatë, shkalla e korrozionit është më serioze, kjo situatë nuk mund të anashkalohet.

 


padefinuar 


Zgjidhje

Larja dhe mirëmbajtja e rregullt e makinave është shumë e rëndësishme! Ngjit filmin mbrojtës të ndërmarrjes së makinave dhe nuk mund të jetë një herë e përgjithmonë. Në rrethana normale, sigurimi që çdo dy javë të lahet makina, mirëmbajtja gjysmë viti, mund të sigurojë në mënyrë efektive jetën e shërbimit dhe performancën e përgjithshme të rrobave të padukshme, por nëse mjedisi i makinës është më i rëndë, frekuenca e larjes dhe mirëmbajtjes së makinës duhet të të jetë më e lartë, në mënyrë që membrana e makinës të jetë më rezistente ndaj të gjitha llojeve të erozionit të ashpër të mjedisit.