Të gjitha kategoritë
EN

Dallimi midis filmit të blinduar të akullit të çatisë diellore dhe filmit izolues të nxehtësisë

DATA: 2022-06-23

Para se të prezantohej produkti i armaturës së akullit të çatisë së diellit, filmi i dritareve për makinat në treg mund të ndahej gjerësisht në dy kategori: film izolues termik dhe film rezistent ndaj shpërthimit. Meqenëse filmi rezistent ndaj shpërthimit është vërtet i shtrenjtë, filmi i zakonshëm i xhamit të automobilave në thelb i përket filmit izolues termik. Ne mund ta kuptojmë filmin e çatisë së diellit si PPF me tre funksione: izolim termik, rezistent ndaj shpërthimit dhe mbrojtje të çatisë së diellit.

 

Funksioni i izolimit të nxehtësisë rrjedh nga shtresa e tij termoizoluese - një agjent thithës nxehtësie i injektuar në film përmes procesit të veshjes, i cili mund të thithë nxehtësinë e sjellë nga rrezet infra të kuqe të diellit dhe ta pengojë atë të hyjë në makinë, duke reduktuar kështu shkalla e rritjes së temperaturës brenda makinës. Megjithëse filmi i diellit ka të njëjtin funksion si izolimi i nxehtësisë, ai nuk është i njëjti prodhim si filmi izolues i makinës i disponueshëm në treg. Këtu janë disa ndryshime midis filmit të xhamit dhe film izolues të nxehtësisë.

 

1. Filmi i çatisë së diellit është një film mbrojtës funksional për pjesën e jashtme të makinës. Kur filmi i zakonshëm izolues i nxehtësisë aplikohet brenda xhamit të çatisë së diellit, uji i përdorur në procesin e ndërtimit ka të ngjarë të shkaktojë qark të shkurtër të komponentëve elektronikë dhe është shumë e lehtë të dëmtohet pjesa e brendshme kur filmi piqet me një pistoletë skare. Shumë çati dielli kanë veshje në sipërfaqen e brendshme të xhamit, e cila mund të dëmtohet lehtësisht kur punoni nga brenda. Filmi i blinduar akulli i jashtëm i çatisë së diellit KPAL i anashkalon plotësisht këto probleme.

 

2. Filmi i çatisë së diellit është një produkt që rrjedh nga PPF dhe film izolues termik me TPU si bartës, i cili është i barabartë me nënshtresën PPF në veshjen termoizoluese për procesin e veshjes optike, me funksionet e PPF dhe filmit termoizolues në të njëjtën kohë. të tilla si bllokimi UV, bllokimi i nxehtësisë, riparimi i gërvishtjeve, anti-gërvishtja dhe veti të tjera. Mund të mbrojë çatinë e diellit të makinës. Mund të mbrojë çatinë e diellit dhe të zvogëlojë dëmtimin kur endni nëpër pyll, gërvishtni degët e pemëve dhe drejtoni me shpejtësi të madhe përballë spërkatjeve të gurëve. Këto nuk janë të disponueshme në filmin izolues të nxehtësisë të aplikuar në brendësi të makinës.

 

3. Funksioni kundër shpërthimit vjen nga trashësia e tij, një trashësi e caktuar kërkohet që një film dritare të arrijë funksionin e rezistencës ndaj shpërthimit. Në përgjithësi, një film i dritares me trashësi 4 mil ose më shumë mund të arrijë efektin e rezistencës ndaj shpërthimit. Trashësia e filmit të zakonshëm termoizolues është zakonisht rreth 2 mil, ndërsa trashësia e filmit të xhamit KPAL mund të jetë 5 herë më e trashë! Meqenëse filmi i dritares së xhamit është një film i jashtëm dhe nuk ka nevojë të piqet për të mbyllur skajet, është shumë më pak e vështirë të instalohet filmi i çatisë së xhamit sesa filmi PET rezistent ndaj shpërthimit për sa i përket ndërtimit, i cili është i lehtë për t'u ndërtuar dhe ka një përvojë të shkëlqyer.