Të gjitha kategoritë
EN

A mund të ngurtësohet PPF e makinës?

DATA: 2023-05-23

Siç e dimë të gjithë,Film PPFështë një film i veçantë plastik që përdoret për të mbrojtur makinat - kjo ka shkaktuar disa keqkuptime për disa njerëz që nuk dinë shumë:sytjena e pastër makine do të bëhet gjithnjë e më e vështirë gjatë përdorimit. Kjo ka rënë në keqkuptimin e të menduarit të ngurtësuar. Në fakt, rezistenca e motit tëfilma për mbrojtjen e bojës së automobilavee materialeve të ndryshme është e ndryshme. Sa më e mirë të jetë rezistenca ndaj motit, aq më pak ka gjasa të ngurtësohet.

 

1.Poliuretani PU

Përparësitë: qëndrueshmëri e fortë

Disavantazhet: Rezistencë e dobët ndaj motit, gërvishtjet nuk mund të riparohen, rezistencë e dobët ndaj korrozionit, zverdhje me kalimin e kohës

 

2.PVC Polivinilklorur

Materiali bazë më primitiv i klorurit polivinil quhet PVC, i cili është klorur polivinil, dhe kostoja e PVC është relativisht e ulët. Ky lloj filmi ndryshon në këtë mënyrë. Në fillim ishte shumë e shndritshme dhe më pas pas rreth dy muajsh filloi të njollosë ose të shfaqte njolla uji. Pas rreth gjysmë viti, filmi filloi të zverdhej dhe të ngurtësohej, madje u shfaqën edhe çarje në sipërfaqen e filmit. Më në fund, pronari nuk duroi dot më dhe filloi të griste filmin. E tmerrshme.

Përparësitë: material i fortë, rezistencë e fortë ndaj ndikimit, kosto e ulët

Disavantazhet: nuk mund të kryej trajtimin e buzës, heqja e dhëmbëve është serioze, gërvishtjet nuk mund të riparohen dhe gradualisht do të zverdhen

 

3.TPU Uretane termoplastike Poliuretani termoplastik

Përparësitë: rezistencë e fortë ndaj motit, rezistencë e fortë, shtrirje e mirë, rezistencë ndaj vajit, rezistencë ndaj korrozionit dhe rezistencë kimike, e riciklueshme, miqësore me mjedisin

Disavantazhet: procesi kompleks i prodhimit, kostoja e lartë e prodhimit

 

4.Poliuretani termoplastik sipërfaqësor i lëshuar nga KPAL FILM

Përparësitë: Veshjet me veti të ndryshme zhvillohen në TPU dhe mbulesa të ndryshme të padukshme të makinave me performancë të lartë si riparimi i shpejtë, rezistenca ndaj korrozionit, rezistenca ndaj zverdhjes dhe rezistenca ndaj njollave mund të personalizohen sipas nevojave të ndryshme, dhe mbulesat e makinave me efekte të ndryshme vizuale gjithashtu mund të zgjerohen. . TPU është një elastomer poliuretani termoplastik. Ndarë në aromatike dhe alifatike, zverdhje aromatike, plakje të shpejtë, alifatike jo zverdhje, plakje të ngadaltë.

Disavantazhet: Procesi i prodhimit është i ndërlikuar, shkalla e rendimentit është e ulët dhe kostoja e prodhimit është pak më e shtrenjtë.