Të gjitha kategoritë
EN

Film me ngjyra TPU kundrejt filmit PVC

DATA: 2022-10-26


Many people think that the change of vehicle can only be achieved by spray paint. in fact, the mainstream way of car color change is still paste color film.And color film’s gloss, performance and operation are far better than spray paint! At present, there are two mainstream vehicle film scheme: one is PVC color film, the other is color TPU clothing.Although they can both change the color of the car, there is still a big ndryshim.


 padefinuar

 

Ndryshimi i parë: materiali

Aktualisht, rryma kryesore e rrobave me ngjyra të makinave është materiali TPU, dhe filmi bazë me ngjyra është materiali PVC. Vetëm nga materiali, TPU tejkalon shumë PVC.

 

Ndryshimi i dytë: funksioni

Për shkak të materialit TPU, filmi TPU me ngjyra ka rezistencë ndaj gërvishtjeve, riparimit, rezistencës ndaj korrozionit, rezistencës së zverdhjes, rezistencës ndaj oksidimit dhe shumë funksione të tjera; Dhe këto pika janë materiale PVC me ngjyra filmi nuk ka.


Ndryshimi i tretë: zanati

Filmi TPU me ngjyra dhe filmi PVC, për sa i përket procesit të prodhimit, nuk janë aspak të së njëjtës madhësi. Filmi TPU me ngjyra, substrati, ngjitësi janë kërkesa shumë të veçanta, më të rrepta për procesin e prodhimit; Filmi me ngjyra PVC fokusohet vetëm në shtresën ngjitëse, ngjyrën dhe aspekte të tjera.

 

Dallimi katër: ndërtimi

Nga vështirësia e ndërtimit dhe teknologjia, filmi TPU me ngjyra është më i vështirë se filmi PVC, teknologjia është më komplekse.

 

Ndryshimi i pestë: sigurimi i cilësisë

Garancia e filmit Color TPU, aktualisht në përgjithësi më shumë se pesë vjet, dhjetë vjet garanci nuk është e pazakontë; filmi PVC zakonisht garantohet për dy deri në pesë vjet.

 

padefinuar