Të gjitha kategoritë
EN

Si të merreni me PPF të verdhë?

DATA: 2022-12-19


Për "pseudo-zverdhjen" e shkaktuar nga ngjitja e njollës:

Disa zverdhje janë për shkak të pluhurit, njollat ​​e rënë në trupin e makinës nuk u pastruan në kohë. Për këtë shkak të zverdhjes, mund të përdoret një pastrues neutral i njollave pa gërryes për të pastruar plotësisht automjetin në përpjekje për ta hequr atë. Mos lustroni nëse nuk është e nevojshme, pasi lustrimi mund të dëmtojë shtresën mbrojtëse origjinale dhe të shkaktojë probleme të reja. Pseudo-zverdhja është zakonisht zverdhje lokale, por nëse pluhuri dhe njolla depërtojnë plotësisht në nënshtresën TPU, ekziston mundësia që të mos hiqet.

 

Për zverdhjen e shkaktuar nga ngjitësi i nënshtresës:

Zverdhja e shkaktuar nga përzgjedhja e gabuar e nënshtresës dhe ngjitësit TPU është përgjithësisht zverdhja e zonës së madhe, e cila është e pakthyeshme. Sugjerohet që dyqani të negociojë me pronarin për të hequr sa më shpejt të jetë e mundur pastat.

Duhet theksuar këtu se zverdhja e nënshtresës TPU, veshjes ose zverdhja e rreme e shkaktuar nga njollat ​​e pluhurit mund të çojë më së shumti në pasojat e grisjes dhe ngjitjes së filmit, por zverdhja e ngjitësit ka një rrezik më të lartë dhe reaksioni kimik midis ngjitësit. dhe boja e makinës ka mundësi të dëmtojë bojën e makinës.

 

Si të shmangni zverdhjen transparente të PPF?

Zverdhja është një fenomen fizik natyror. Nën veprimin e kohës, është e pamundur që PPF të mos zverdhet plotësisht. Prandaj, këtu ne diskutojmë vetëm se si të kontrollojmë indeksin e zverdhjes së PPF transparente brenda nivelit standard të industrisë 2 (njollë e lehtë):

First of all,for PPF made of PVC, TPH and aromatic TPU materials, yellowing is basically inevitable, and usually occurs within 6 months to 2 years.Materialet TPU alifatike duhet të preferohen për të shmangur zverdhjen e nënshtresës.Vini re se shpejtësia e zverdhjes së materialeve TPU alifatike të markave të ndryshme është gjithashtu e ndryshme, gjë që kërkon që fabrika e derdhjes dhe fabrika e veshjes të zgjedhin me kujdes grimcat e substratit sipas përvojës së kaluar të industrisë.

The selection of PPF glue has a great exclusivity. Fabrikat e veshjeve duhet të zgjedhin markat dhe markat e ngjitësve që janë plotësisht të testuara dhe të certifikuara nga tregu dhe të kenë kujdes të përdorin disa marka ngjitëse që nuk janë testuar dhe verifikuar rreptësisht nga tregu.

Good car habits are also very important.Rekomandohet që pronari i makinës të lajë makinën të paktën një herë në dy javë dhe të shkojë në dyqan çdo gjashtë muaj për të ruajtur filmin mbrojtës të bojës së makinës. Kjo mund të shmangë sa të jetë e mundur depërtimin e thellësisë së njollës sipërfaqësore në nënshtresë, duke rezultuar në "verdhë e rreme" në "verdhë e vërtetë".