Të gjitha kategoritë
EN

Si të shëroni filmin mbrojtës të bojës?

DATA: 2023-04-25


Duke vozitur në trafik çdo ditë, ka shumë situata të panjohura, nuk dihet se çfarë do të ndodhë në sekondën e ardhshme, për vetë automjetin rreziku është gjithashtu më i madhi për shkak të sipërfaqes së ekspozuar të bojës. Në këtë kohë, ne duhet të konsiderojmë vendosjen e një pallto makine të padukshme në automjet. Ai jo vetëm që mund t'i rezistojë çdo gërvishtjeje të lehtë, por gjithashtu ka një funksion riparimi automatik për përdorimin tonë afatgjatë.

 

Cili është funksioni i tij i riparimit automatik? Në këto rrethana, mund të arrijë vetë-riparim. Sa zgjat periudha e vetë-riparimit? Sot do të jap një përgjigje të detajuar për të kënaqur dyshimet e të gjithëve për këtë funksion.

 

padefinuar

 

 

Para kësaj, le të kuptojmë mbulesën e padukshme të makinës. Është një film që instalohet dhe ngjitet në sipërfaqen e bojës së trupit të makinës për të mbrojtur sipërfaqen e bojës së trupit të makinës. Arsyeja pse ai mund të riparojë veten përcaktohet nga struktura e shtresave më sipërfaqësore. Struktura molekulare e veshjes më të sipërfaqes është rregulluar shumë ngushtë, dhe dendësia molekulare është gjithashtu e lartë, gjë që formon atë që ne shpesh e quajmë densitet të lartë të veshjes. Prandaj, kur mbulesa e padukshme e makinës ka gërvishtje, për shkak të densitetit të lartë të veshjes, shenjat nuk do të jenë shumë të thella, por rregullimi molekular i veshjes do të ndryshohet dhe veshja nuk do të gërvishtet. Në këtë kohë, ajo duhet vetëm të ekspozohet ndaj dritës së diellit (ose ngrohjes, etj.), struktura molekulare e veshjes së padukshme të makinës riorganizohet dhe gërvishtjet do të zhduken ngadalë.

 

Megjithatë, ekzistojnë dy lloje të riparimeve automatike, njëra është "riparimi i nxehtë" dhe tjetri "riparimi i dytë". Edhe pse të gjithë po riparojnë gërvishtjet, ka ende një ndryshim të madh midis fjalës dallim.

 

Çfarë është hotfix?

"Hot riparim", siç sugjeron emri, do të thotë që gërvishtjet duhet të rikthehen në një temperaturë të caktuar dhe aktualisht vetëm mbulesat e makinave TPU e kanë këtë aftësi.

 

Çfarë është riparimi i menjëhershëm?

"Riparimi i dytë" do të thotë se "mbulesa e dëmtuar e makinës" mund të riparohet shpejt dhe automatikisht në temperaturën e dhomës. Shumë mbulesa të hershme PVC ose PU të makinave kanë funksionin e "riparimit të dytë".

 

Ndryshe nga struktura molekulare e veshjes

"Riparimi i nxehtësisë" është një evolucion i riparimit të menjëhershëm. Nga struktura molekulare e veshjes, molekulat e veshjes së riparimit të nxehtësisë janë "më të rënda dhe të rregulluara më ngushtë", dhe efekti i riparimit është më i mirë.

 

"Riparimi i dytë" Distanca molekulare është relativisht e madhe dhe gërvishtjet kanë pak efekt mbi të. Pasi të hiqet forca e jashtme, struktura molekulare kthehet në formën e saj origjinale dhe krijohet efekti i riparimit të menjëhershëm.

 

Ndryshe nga gjendja e së njëjtës forcë të jashtme

"Riparimi i nxehtësisë" Kur mbulesa e makinës gërvishtet nga forca e jashtme, për shkak të strukturës së ngushtë molekulare të materialit TPU, elasticitetit të mirë dhe shkallës së lartë të zgjatjes, edhe nëse ndodhin gërvishtje, ato nuk do të jenë shumë të thella, sepse struktura molekulare e dëmtuar do të rikuperohet automatikisht, për të arritur qëllimin e riparimit të gërvishtjeve.

 

"Riparimi i dytë" Kur mbulesa e makinës gërvishtet nga një forcë e jashtme, molekulat në kapakun e makinës shpërndahen për shkak të nxjerrjes, kështu që ato nuk gërvishten. Kur forca e jashtme largohet, struktura molekulare kthehet në pozicionin e saj origjinal.

 

Me pak fjalë, për sa i përket teknologjisë aktuale, funksioni i vetë-riparimit të gërvishtjeve të mbulesës së padukshme të makinës nuk është aq i shpejtë sa të jetë e mundur. Qoftë riparim termik apo riparim i menjëhershëm,ka një kufi, domethënë, mbulesa e makinës ose veshja e sipërfaqes nuk është dëmtuar.Adhe funksioni i riparimit automatik mund të funksionojë për gërvishtje të lehta në objekte të tilla si degë ose çelësa. Por nëse gërvishtjet janë serioze dhe veshja e sipërfaqes është e dëmtuar, ajo do të humbasë aftësinë e saj për t'u riparuar automatikisht. Nëse veshja është gërvishtur, por jo mbulesa, boja do të mbrohet ende.