Të gjitha kategoritë
EN

A është i nevojshëm filmi i dritares së makinës?

DATA: 2022-06-02

Shumë pronarë makinash pëlqejnë t'i dekorojnë makinat e tyre pasi t'i blejnë ato, duke përfshirë dyshekët e këmbëve, jastëkët, regjistruesit e makinave, veshjet e makinave, filmin e makinës etj. Vitet e fundit, filmi i dritareve është shumë i nxehtë, shumica e njerëzve do të filmojnë xhamat dhe xhamat e përparme dhe të pasme të automjeteve të tyre, dhe disa dyqane bukurie të makinave do të ofrojnë shërbim filmi kur blejnë një makinë të re. Pra, cili është roli i filmit të dritareve? A duhet të aplikoj film në xhamat e makinës sime? Kuptoni pasi nuk ngatërrohem më.

 

FUNKSIONI I Ngjyrosjes:

1.Bllokimi i rrezeve UV

Për shumicën e njerëzve, përdorimi më i madh i filmit të xhamit të makinës është ndoshta rrezet e bllokuara UV, gjë që është gjithashtu arsyeja pse dyqanet kryesore të bukurisë së makinave u tregojnë njerëzve më shumë kur shesin shërbime filmi. Sipas hulumtimit dhe testeve të kryera nga blegtorët kryesorë, xhamat e xhamit të makinës dhe xhamat e përparme dhe të pasme mund të bllokohen në mënyrë efektive nga rrezet UV (vini re se janë rrezet UV, jo se janë të bllokuara nga zvogëlimi i dritës) pas aplikimit të filmit. Bllokimi UV mund të mbrojë pasagjerët e makinës nga dielli, veçanërisht në verën e nxehtë kur dielli është shumë i fortë, filmi mund të bllokojë në mënyrë efektive një pjesë të dritës së dukshme dhe mbrojtjen UV të automjetit, dhe gjithashtu mund të luajë një rol në reduktimin e makinës temperatura.

 

2.I qëndrueshëm ndaj shpërthimit

Xhami i Mostcar është xhami i kalitur, pasi të përplaset, e gjithë pjesa do të plasaritet në copa. Në këtë rast, nëse ka njerëz në makinë, do të jetë shumë e rrezikshme, nëse xhami i dritares është film mund të zvogëlojë shumë fuqinë vrasëse të xhamit të thyer. Më tipike është xhami i thyer i filmit është nga plasaritje rrjetë, dhe jo të gjitha thyer. Mund të parandalojë në mënyrë efektive xhamin e thyer nga spërkatja dhe lëndimi i njerëzve dhe të mbrojë pasagjerët në makinë nga lëndimi.

 

3. Përmirësimi i privatësisë

Disa filma me ngjyrë të errët të dritares së makinës kanë një veçori të dukshme, që është funksioni i njëanshëm i tejdukshëm. Është e vështirë të shihen specifikat e brendshme të makinës nga jashtë, ndërsa pjesa e brendshme e makinës mund të vërehet qartë nga jashtë. Filmi i errët në xhamat e makinës mund të përmirësojë privatësinë, e cila është një nga arsyet kryesore pse shumë njerëz zgjedhin të aplikojnë, dhe gjithashtu mund të ketë efektin e parandalimit të vjedhjes. Filmi i errët mund të zvogëlojë shpejtësinë e transmetimit të dritës së xhamit dhe të ndikojë në vijën e shikimit. Filmi i errët ka një avantazh ndaj filmit të lehtë në përmirësimin e privatësisë së makinës, por gjithashtu ka një disavantazh të madh. Filmi i errët në xhamat e makinës mund të zvogëlojë shkallën e transmetimit të dritës së xhamit, gjë që ndikon në vijën e shikimit. Në mjedise të errëta si ngarje natën ose ditët me shi, të kombinuara me efektin e filmit të zi në xhamat, bëhet e vështirë për shoferin të vëzhgojë anën e majtë dhe të djathtë dhe pasqyrën e pamjes së pasme. Prandaj, në disa vende, pronarëve të makinave u kërkohet të lënë një pjesë të hapësirës në dritaren e trekëndëshit nëse kanë film të errët, në mënyrë që të mund të vëzhgojnë lehtësisht pasqyrën e pamjes së pasme dhe anën e majtë dhe të djathtë.

Pra, duket se për filmin e dritares së automjetit është i nevojshëm, filmi jo vetëm që mund të bllokojë dritën UV kundër shkëlqimit, të zvogëlojë temperaturën brenda makinës dhe gjithashtu mund të bëjë automjetin rezistent ndaj shpërthimit; parandaloni plasjen e papritur të xhamit të makinës në mënyrë që të mos lëndohen pasagjerët e makinës. Dhe në modelin e makinës për të përmirësuar privatësinë e automjetit në të njëjtën kohë, ne duhet të konsiderojmë zgjedhjen e filmit për çështjen e transmetimit të mirë të dritës, sepse privatësia e automjetit është dytësore, duhet të sigurohet që siguria është më e rëndësishmja.