Të gjitha kategoritë
EN

Pse makina PPF zverdhet (1)?

DATA: 2022-12-15


Makina PPF yellow, refers to the transparent PPF film exposed to natural light, ultraviolet, heat, oxygen, chemical erosion, water and so on the environment, as well as improper production process caused by the car color yellow phenomenon.

 

微 信 图片 _20221215112926 

 

In theory, all items under the influence of time and external factors, will occur a certain degree of yellowing, this is the law of nature. Car owners can make specific analysis and judgment according to the following factors that may lead to yellowing of transparent PPF-- the three main factors that determine whether the PPF film will yellow: substrate, glue, coating. Among them, the substrate is the most likely to cause yellowing.

 

Mundësia maksimale e zverdhjes së pastër PPF: nënshtresa

 

PVC është i vetmi material që do të zverdhet në një kohë shumë të shkurtër. Mund ta mendoni si plastikë të fortë. Ka qëndrueshmëri të dobët ndaj dritës dhe nxehtësisë dhe zverdhet lehtë.

Sidoqoftë, filmi mbrojtës i llakut është zhvilluar deri më sot dhe materiali është optimizuar për disa breza. Tani filmi mbrojtës i makinës i quajtur thjesht pas PVC është zhdukur. Prandaj, materiali bazë i makinës dhe veshjeve që ka më shumë gjasa të shkaktojë zverdhje është në thelb materiali TPH.

 

微 信 图片 _20221213171412 

 

Materiali TPH është në fakt për të shtuar plastifikues në materialin PVC, në mënyrë që plastika origjinale e fortë në një ndërtim relativisht të mirë të plastikës së butë, por natyra e saj është ende PVC, kështu që materiali TPH është shumë i lehtë për të verdhë.

 

Për më tepër, materiali bazë aromatike TPU, materiali bazë aromatike TPU përmban unazë benzen, e lehtë për t'u prekur nga oksidimi ultravjollcë, zverdhja e pakthyeshme, kështu që është plotësisht i papërshtatshëm për materialin bazë TPU të automobilave.

 

Prandaj, TPU alifatike duhet të zgjidhet si substrati i duhur për PPF, sepse struktura e tij nuk përmban unazë benzeni dhe dendësia e rregullimit molekular është dhjetëra herë më e madhe se ajo aromatike, e cila nuk është e lehtë të ndikohet nga oksidimi ultravjollcë dhe shumë rezistente ndaj e verdhe. TPU Aliphatic përdoret në përgjithësi në këpucë të nivelit të lartë, aksesorë LED, lente optike, veshje të padukshme dhe zona të tjera që kanë kërkesa për rezistencën e verdhë.