Të gjitha kategoritë
EN

A mund të lustrosh një makinë me PPF?

DATA: 2021-11-17

Riparimi automatik i gërvishtjeve është cilësia bazë e PPF, por ky funksion do të bjerë. Në përgjithësi, pas 2 deri në 3 vjet, efekti do të bëhet gjithnjë e më i vogël. Pas disa vjet, Makina ka gërvishtje dhe nuk mund të riparohet automatikisht. A mund të lëmohet? Përgjigja është: po!

1. Pse lyej?

Funksioni i lustrimit është të bluajë një shtresë nga sipërfaqja e materialit, në mënyrë që të arrihet qëllimi i ndriçimit dhe heqjes së shenjave. Normalisht, kur sipërfaqja e makinës ka oksidim, zverdhje, gërvishtje etj., në thelb rinovohet pasi e hedh. Prandaj, kur zeroja funksionin e vetë-shërimit të PPF ka humbur gradualisht efektin e saj, do të thotë se veshja është vjetëruar dhe lustrimi është më i përshtatshëm në këtë kohë.

2. A ka ndonjë efekt në lustrimin e veshjeve të makinave?

Pavarësisht nëse është PPF ose bojë makine, lustrimi do të shkatërrojë shtresën sipërfaqësore dhe do t'i bëjë ato më të holla, sepse thelbi i lustrimit është të bluajë shtresën sipërfaqësore. Prandaj, lustrimi i fanellës do të dëmtojë veshjen e sipërfaqes dhe do ta bëjë atë të humbasë një pjesë të funksioneve të saj; prandaj, nuk rekomandohet lustrimi i PPF që sapo është ngjitur prej disa vitesh.

3. Tai ndryshim me lustrimin e bojës së makinës

Të dy PPF lustrimi dhe lustrimi i bojës së makinës do të jetë më i hollë, por la ish- nuk ka asnjë efekt në bojën e makinës, e cila mund të mbrojë trashësinë origjinale të bojës origjinale; lustrimi i bojës së makinës nuk mund të bëhet pafundësisht, dhe një makinë lejohet maksimumi gjatë jetës së saj Ajo është lustruar rreth 7 herë, dhe ppf është relativisht më e trashë se boja e makinës, madje mund të lustrohet më shumë se dhjetë herë.

#karstikers #vetëshërues #kundër gërvishtjeve

LAJME