sadaya Kategori
EN

Naha mobil PPF yellowing (1)?

Tanggal: 2022-12-15


Car PPF yellow, refers to the transparent PPF film exposed to natural light, ultraviolet, heat, oxygen, chemical erosion, water and so on the environment, as well as improper production process caused by the car color yellow phenomenon.

 

微 信 图片 _20221215112926 

 

In theory, all items under the influence of time and external factors, will occur a certain degree of yellowing, this is the law of nature. Car owners can make specific analysis and judgment according to the following factors that may lead to yellowing of transparent PPF-- the three main factors that determine whether the PPF film will yellow: substrate, glue, coating. Among them, the substrate is the most likely to cause yellowing.

 

Kamungkinan maksimum konéng PPF jelas: substrat

 

PVC mangrupikeun hiji-hijina bahan anu bakal koneng dina waktos anu pondok. Anjeun tiasa nganggap éta salaku plastik teuas. Cai mibanda stabilitas goréng pikeun lampu jeung panas, sarta gampang konéng.

Tapi, film pelindung lacquer parantos dikembangkeun dugi ka ayeuna, sareng bahanna parantos dioptimalkeun pikeun sababaraha generasi. Ayeuna pilem pelindung mobil saukur dingaranan PVC geus ngiles. Ku alatan éta, bahan dasar mobil jeung pakean anu paling dipikaresep ngabalukarkeun beku dasarna bahan TPH.

 

微 信 图片 _20221213171412 

 

bahan TPH sabenerna pikeun nambahkeun plasticizer kana bahan PVC, sahingga palastik teuas aslina kana konstruksi kawilang alus tina plastik lemes, tapi alam na masih PVC, jadi bahan TPH pisan gampang konéng.

 

Sajaba ti éta, bahan dasar TPU aromatik, bahan dasar TPU aromatik ngandung cingcin bénzéna, gampang kapangaruhan ku oksidasi ultraviolet, yellowing teu bisa balik, jadi eta sagemblengna cocog pikeun bahan dasar TPU otomotif.

 

Ku alatan éta, TPU alifatik kudu dipilih salaku substrat bener pikeun PPF, sabab struktur na teu ngandung cingcin bénzéna, sarta dénsitas susunan molekular puluhan kali tina aromatik, nu teu gampang kapangaruhan ku oksidasi ultraviolét sarta pohara tahan ka koneng. Aliphatic TPU umumna dipaké dina footwear high-end, asesoris LED, lénsa optik, pakean halimunan jeung wewengkon séjén anu boga syarat pikeun lalawanan konéng.